Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen) Kansan Sivistystyön Liiton Lähiradion taajuudella 100,3 MHz torstaisin klo 16:00 pääkaupunkiseudulla.

Jättipotti Finanssiruhtinaalle - media noudatti Paulsonin pelisuunnitelmaa mainiosti! (Sjöstedt)

Paulson2Alkuvuonna 2009 eräät uhkarahastot kuten Soros ja Paulson alkoivat ostaa vakuutusta sen varalta, että Kreikka laiminlöisi velkansa. He eivät itse olleet minään saamamiehinä kreikkalaisilta. Sofistikoituneessa rahapelissä voi ostaa pelkkää vakuutusta. Se olisi kuin hankkisi useita palovakuutuksia ja sitä paitsi naapurin taloon. Ja sitten tietysti toivoisi tulipaloa -tai ryhtyisi itse pyromaaniksi. Ja sehän herroilla olikin mielessä Ateenan osalta.

Soros ja Paulson ajattelivat katalasti ja taktikoivat terävästi - ymmärsivät syvällisesti kuinka Kreikkaa kenties voisi horjuttaa muutaman kuukauden ajan ja kupata sieltä miljardeja valtion kipristellessä pankkimiehen liivintaskussa.

Ei tarvita Kreikan konkurssia, ei sitä EU päästäisikään tapahtumaan. Ei tarvita kuin epäuskon kylvöä ja pönttöpäiden sormenheristyksiä. Vastuuntuntoiset velkojat alkavat karttaa Kreikan lainapapereita, alkavat maksamaan isompaa vakuutusta jo myöntämiensä velkojen suojaksi. Tämä on hedge-strategiaa. Jo maaliskuun puolivälissä 2010 tiedettiin kaappauksen onnistuneen miljardimittaisesti.

Epäluulon siemeniä siroteltiin ja media otsikoi sitä mukaa:

  • 'Sosialistit nousevat valtaan'
  • 'Palkat nousisivat'
  • 'Eläkkeet ylimitattaisiin'
  • 'Kuluttajaverojen sijasta verotähtäimeen etsittäisiin rikkaita'
  • 'Huvijahdit verolle?'

Alettiin kerrata Kreikan tilastovääristelyjä, Eu-tukihuijauksia. Goldman Sachs vilautti peitelainaoperaatiotaan aikojen takaa. Paljastajan seksipuoleksi osoittautui leidiys, GS:n kreikkalaiskaunotar Lontoosta nimeltäänkin viettelevä Antigone Loudiadis.
Antigone
Soros ja Paulson olivat antaneet finanssiylhäisölle vainun ja koko MBA -ylimystö läksi määkien laiduntamaan Kreikan korkokasvusta. Soros ja Paulson möivät nyt halvalla ostamiaan vakuutuksia, CDS:iä kovaan hintaan ja pajatso kilisi heidän kuppeihinsa.

Ratkaisevaa roolia esittivät tällä kertaan nämä CDS välineet. Ne ovat nurinniskoin käännettyjä oikeiden velkakirjojen johdannaisia. Niitä on tuhottomasti enemmän kuin reaalisia velkakirjoja. Kukin osapuoli edelleenvakuuttaa itsensä toisilla. Yhden CDS:n riski on suojattu toisella. Se on kuin käärme söisi häntäänsä.

Joskus eräät näkevät etuajassa ja asemoituvat sopimusristeykseen, mihin kohta raha sataa. Tämä Paulson hakeutui rahaa kaatavan myrskypilven alle Amerikan subprimemylläkässä. Ja Kreikan osalta hän osasi ansoittaa ja miinoittaa muitten polut.

Kreikan hallitus, Eu-talousdogmien ho-hokijapuhujat, eläkerahastosäikyt ja ylivelkaantumista päivittelevä media panivat Kreikan notkumaan kuten pitikin. Täyspotin varmistaa tietysti katujen vastarinta ja niskoittelu. Verestä punertava Syntegma-aukio Ateenassa tarkoittaa miljardiyötä oikein ja ajoissa asemoiduille uhkarahastoille.

RehnSalute(Sanoitus Sjöstedt, radiotulkinta Lehto-Kaven)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kuin seireenien laulua ikään.
Ei tyhmyyttää pidätä mikään.

Vedi Ultima Thule e poi muori! Harmaasusi™

Henry Bjorklid

Näinhän se menee.
Meidän politikoille ei yksinkertaisesti ole koulutusta. Tai aikaa tutkia eri aineistoja, lukea kirjoja jne. He opiskelevat lähinnä sitä, miten ihmiset saadaan vakuuttuneeksi, miten käyttäytyä sulavasti kameroiden edessä, mistä omasta maakunnasta puhutaan juuri nyt ja kuinka kehittää opportunistinen strategia juuri siihen tilanteeseen, tai missä äännestyksissä kannattaa mennä kahville ilman että "pomo" ärähtää.

Tässä Kreikan hommassa, eilisessä eduskunnan 8 tunnin nettilähetyksessä, näki selvästi ketkä kansanedustajat nojautuivat "faktoihin" jotka oli lainattu suoraan sensaatiohakuisista uutisista.
Ei tajuta sitä, että vääristämällä faktoja saadaan aikaan otsikoita. Otsikoilla myydään lööppi- ja muita lehtiä ja lehtien myynnillä myydään mainostilaa.
Näistä raflaavista "totuuksista" ja jopa lobbauskirjoituksista valitaan sitten ne jotka poliittisten silmälasien läpi katsottuna näyttävät "oikeilta" ja istutetaan oma 'lauma' näiden uskomusten taakse niinkuin ne olisivat jotain Paavalin kirjeitä. Tai istutaan laumassa "pomo-sidosryhmän" paimentamina.

Henry

Henry Bjorklid

Ei ole yhtään puoluetta josta ei löytyisi fiksuja ja asioihin paneutuneita ihmisiä, kansan valitsemia edustajia, mutta he ovat harvoin vallassa, koska heillä ei oile ollut aikaa istua ja touhuta "kuka tuntee kenetkin"-pikku piirissä ja rustata itselleen "napinpainallustalleja".
Saatikka esitellä heppojaan, kotejaan, koiriaan tai huonekalujaan.

Totuus on, että meille valitaan eduskuntaan napinpainalluskarjaa sen mukaan onko joku tuttu TVstä, hyvännäköinen, komea ja miten usein hänen kotinsa, heppansa ja koiransa esitellään lehdissä.
Välillä käy niin, että näistä joku alkaa ottamaan selvää asioista ja jopa kertomaan omia näkemyksiään, mutta heidät vaiennetaan nopeasti.

Henry

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

KAPITALISMI ON JO PÄÄTTYNYT

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KAPITALISMI OLI VAIN KERTAKÄYTTÖ-PROSESSI

Ei kyse ole pelistä, vaan loppupelistä.

Siniset ja punaiset porvarit ovat jo paniikissa euronsa ja EU:nsa kanssa.
Kaikilta unohtuu, että meneillään on Massonin kapitalismin alasajo.

REVOLUTIONARY: www.markusreed.julkaisee.fi/14

JJ (nimimerkki)

Harmaasusi 5.5.2010 8.58:
"Kuin seireenien laulua ikään. Ei tyhmyyttää pidätä mikään."

Seireenilaulujen esittäjinä ovat monesti tainneet toimia Merrill Lynchin yms. konsultit Kampin ja Strandin kabineteissa. Heidän hoilotuksistaan ne niin monet 'viisaat' 'päätökset' ovat sitten kummunneet...

Kun Viinasesta on jo laadittu glorifioivia elämäkertoja, niin itselleni hänen hahmonsa näyttäytyi todellisia tapahtumia ja toimintaa hahmottavassa radiokeskustelussa tähän tapaan:

"Viinanen valehtelee, että ulkomaiset lainahanat oli kiinni. Se minkä takia devalvaatiota tarvittiin oli se, että kotimaiset vientipuunjalostajat olivat jättäneet valuuttatulonsa punnissa Lontooseen ja pidätelläkseen niitä siellä, jotta niistä saisi 30% enemmän Suomen devalvoituja markkoja. Ne kansainväliset pääomapiirit oli siis Suomessa. Aivan pöyristyttävän kapeilla erikoisintresseilläajettiin firmat nurin ja ihmiset työttömäksi ja asunnottomiksi.

Joku tarpeeksi taipuisa, tietämätön ja historiaton tollo valtionvarainministerinä ja sitten saadaan niinku joku idea, mutta ei siinä toiminnassa ollut minkäänlaista historiallista tajua, tilanne-kontekstia ja analyysiä.

Kun niillä kerran on ollu ne asemat, joita ne on väärinkäyttäneet -Suomen turmioksi käyttäneet- niin ne on kuitenkin nyt kauheen ihailtuja ja palvottuja niinku kaikki tämmöset vahvat nyrkkimiehet: vahva käsivarsi, sillä pamautetaan ja ihaillaan vieläki!"

Henry 5.5.2010 9.01:
"Tässä Kreikan hommassa, eilisessä eduskunnan 8 tunnin nettilähetyksessä, näki selvästi ketkä kansanedustajat nojautuivat ”faktoihin” jotka oli lainattu suoraan sensaatiohakuisista uutisista."

Niinpä ja sillä tavoin edelleen toimivat majesteetillisten investointipankkiirien laatimien pelisuunnitelmien mukaisesti ja samalla kirjaimellisesti kilisyttävät esim. John Paulsonin kuppiin. Toki toimiminen ja saati muiden edustaminen edellyttäisi edes jonkinlaista aavistusta siitä, mikä peli on käynnissä tässä maailmassa.

"Totuus on, että meille valitaan eduskuntaan napinpainalluskarjaa sen mukaan onko joku tuttu TVstä, hyvännäköinen, komea ja miten usein hänen kotinsa, heppansa ja koiransa esitellään lehdissä. Välillä käy niin, että näistä joku alkaa ottamaan selvää asioista ja jopa kertomaan omia näkemyksiään, mutta heidät vaiennetaan nopeasti."

Aivan - itselläkään muka akateemisen koulutuksen saaneena ei ole ollut aiemmin mitään käsitystä tätä maailmaa liikuttavista finanssipeleistä ja pelimiehistänsä, jotka aivan suoralla tavalla ohjaavat arkemme tapahtumia ja kehitystä. Radio-ohjelmamme finanssi- ja historiviisaan Jukka Sjöstedtin sanoin suomalaisesta mediasta kuten esim. jostain Kauppalehdestä ei p*****e etsimälläkään löydy _yhtään_ osaavaa finanssiartikkelia.

Henry Bjorklid

Apropå #5
Kauppalehden suhteen on toivo jo heitetty. Jos sitä koskaan olikaan, niin pimeä luola se on.
Taloussanomista näkyy sentään luolan seinällä varjoja ulkopuoleisesta todellisesta maailmasta. Ja joskus jopa välähdyksenomaisia kirkkaita kuvia tästä.
Olen jo vuosia odottanut, että syntyisi suomalainen keskustelufoorumi, jossa 'threadit' pysyisivät pääsivulla sitä mukaa/niin kauan kun asiasta keskustellaan. Ei kukaan viitsi liian paljon aikaa pistää artikkeliin, joka tässä Usarin blogosfäärissä häviää noin vuorokaudessa, vaikka tämä Usarin juttu muuten ihan hyvä onkin.
Luotan siihen, että ennenpitkää nettiin syntyy joku tietty kiintopiste kaikille meille 'kansalaisjournalisteille'.

Vielä:
Ylipäätänsä tällaisella "pysyväiskeskustelufoorumilla' olisi se hyvä puoli, että siinä kuorittaisiin pois kaikki salaliittoteoriat, jotka nyt sumentavat keskustelua siitä, mitä "verhon takana" todella tapahtuu.
Kirjoitan, jos ja kun vain aikaa riittää, tästä aiheesta selventävän blogin. Viittaan varmasti Sinun teksteihisi/blogiisi, koska tämä blogi oli kyllä kirkas avaus.
Tämä nimenomaan verrattuna moneen hieman sumeeseen, miksikä niitä nyt sitten kutsuisi..., vaikkapa "Verhon takana istuu etninen vähemmistö/poliittinen -ismi"-salaliittoteoretikkoihin, jotka eivät saa päähänsä, että moottorina toimii useimmiten ahneus, eikä Mars-planeetalta kotoisin olevat humanoidit. ;-)

Ja vielä vähemmän he ymmärtävät, että myös heidän oma "salaliittoteoriapäämajaansa" pyörittää - raha ja se että joka viikko pitää olla jokin uusi juttu jota työnnetään ulos jostakin kaupallisesta radiosta.

Tai että jos heitä ei olisi, vallan pitäisi heidät luoda/keksiä. Jotta todellisuus sumentuisi.

Henry

K Veikko

Ketkä sitten maksoivat Sorosille ja Paulsonille nuo miljardivoitot?

Maksajina eivät olleet Kreikkalaiset tai Kreikan valtio. Maksajina olivat kansainväliset finanssisijoittajat, jotka olivat rahankiilto silmissään antaneet hyvää korkoa vastaan Kreikalle rahaa lainaksi.

Tällä tavalla nuo ahneet sijoittajat pakotettiin maksamaan, ja kunnolla, siitä että luotottivat Kreikkaa.

JJ (nimimerkki)

Henry (6):
"Olen jo vuosia odottanut, että syntyisi suomalainen keskustelufoorumi, jossa ’threadit’ pysyisivät pääsivulla sitä mukaa/niin kauan kun asiasta keskustellaan. Ei kukaan viitsi liian paljon aikaa pistää artikkeliin, joka tässä Usarin blogosfäärissä häviää noin vuorokaudessa, vaikka tämä Usarin juttu muuten ihan hyvä onkin. Luotan siihen, että ennenpitkää nettiin syntyy joku tietty kiintopiste kaikille meille ’kansalaisjournalisteille’."

Radio-ohjelmamme Mikä Maailmaa Liikuttaa sivut on laadittu Ning-alustalle:
http://liikuttaa.ning.com/ Juuri eilen niiltä tuli ilmo, että Ning-alusta muuttuu maksulliseksi heinäkuun alusta. Ningin hinnoittelu vaikutti ihan kohtuulliselta ja alustan julkaisuominaisuudet ovat ok.
Taidan kuitenkin koittaa ryhtyä julkaisemaan sivustoamme 'state of art' Drupal-teknologialla http://drupal.org/ Tästähän sitä saakin kivaa kevät- ja kesäpuuhastelua...:-)..

"Ylipäätänsä tällaisella ”pysyväiskeskustelufoorumilla’ olisi se hyvä puoli, että siinä kuorittaisiin pois kaikki salaliittoteoriat, jotka nyt sumentavat keskustelua siitä, mitä ”verhon takana” todella tapahtuu."

Hyvää missiota - verhojen raotusta & valotusta & puhetta ihan oikeista tämän maailman aikuisten asioista kaivattaisiin näille pimeän pohjolan perukoille!

"Ja vielä vähemmän he ymmärtävät, että myös heidän oma ”salaliittoteoriapäämajaansa” pyörittää - raha ja se että joka viikko pitää olla jokin uusi juttu jota työnnetään ulos jostakin kaupallisesta radiosta."

Jostain syystä innostuin jo 2004 Kerry/Bush kamppailun aikoihin seuraamaan Amerikan maan meininkiä maailman suurimman poliittisen blogin http://dailykos.com/ jäsenenä ja keskustelijanakin. On selkeesti näyttäytynyt, miten pääosa sikäläisestä tradiotionaalisesta mediasta on toimii lähinnä poliittisen ja finanssivallan vedätyksen välineenä. Mutta sillä mantereella kuitenkin keskustellaan - löytyy vahvoja poikkeavia ääniä niin perinteisen median kuin jo merkittävässä keskusteluroolissa olevien blogiyhteisöjen piiristä.

"Tai että jos heitä ei olisi, vallan pitäisi heidät luoda/keksiä. Jotta todellisuus sumentuisi."

Joo - nää pitäisi keksiä, jollei niitä olisi. Voi olla vaan aika traagisiakin seurauksia, kun laiskan/kyynisen/lahjotun/välinpitämättömän/tyhmän median edustajat kirjoittavat johnpaulsonien kynällä sumennettua varjonäytelmää. Kun maalmanmenoa tulkitaan absurdin mediaverhon savumerkkien perusteella, niin ei ole ihme, että ruvetaan katselemaan toisia, kun maailma käsittämättömästi muuttuu: se on noitten vika. Mutta mediakööri se vaan huhkii päivittäin asettaakseen ja pakottaakseen maailmanmenon etukäteen päättämiinsä ja ennenkaikkea jo ennen käyttämiinsä medianarratiiveihin/-muotteihin. Ja sitten moralisoi perään ihmisten käyttäytymistä.

”Verhon takana istuu etninen vähemmistö/poliittinen -ismi”-salaliittoteoretikkoihin, jotka eivät saa päähänsä, että moottorina toimii useimmiten ahneus, eikä Mars-planeetalta kotoisin olevat humanoidit."
:-)

Kiitos hyvästä ja rohkaisevasta kommentoinnista!
t. JJ

Jari Jakonen

Henry (6):

Vastaan meidän (MML) yhteistunnuksella, kun viestien hyväksynnässä tuntuu olevan ruuhkaa.

”Olen jo vuosia odottanut, että syntyisi suomalainen keskustelufoorumi, jossa
’threadit’ pysyisivät pääsivulla sitä mukaa/niin kauan kun asiasta
keskustellaan. Ei kukaan viitsi liian paljon aikaa pistää artikkeliin, joka
tässä Usarin blogosfäärissä häviää noin vuorokaudessa, vaikka tämä Usarin
juttu muuten ihan hyvä onkin. Luotan siihen, että ennenpitkää nettiin syntyy
joku tietty kiintopiste kaikille meille ’kansalaisjournalisteille’.”

Radio-ohjelmamme Mikä Maailmaa Liikuttaa sivut on laadittu Ning-alustalle:
http://liikuttaa.ning.com/ Juuri eilen niiltä tuli ilmo, että Ning-alusta
muuttuu maksulliseksi heinäkuun alusta. Ningin hinnoittelu vaikutti ihan
kohtuulliselta ja alustan julkaisuominaisuudet ovat ok.
Taidan kuitenkin koittaa ryhtyä julkaisemaan MML sivustoamme ’state of art’
Drupal-teknologialla http://drupal.org/ Tästähän sitä saakin kivaa kevät- ja
kesäpuuhastelua…:-)..

”Ylipäätänsä tällaisella ”pysyväiskeskustelufoorumilla’ olisi se hyvä puoli,
että siinä kuorittaisiin pois kaikki salaliittoteoriat, jotka nyt sumentavat
keskustelua siitä, mitä ”verhon takana” todella tapahtuu.”

Hyvää missiota - verhojen raotusta & valotusta & puhetta ihan oikeista tämän maailman aikuisten asioista kaivattaisiin näille pimeän pohjolan perukoille!

”Ja vielä vähemmän he ymmärtävät, että myös heidän oma
”salaliittoteoriapäämajaansa” pyörittää - raha ja se että joka viikko pitää
olla jokin uusi juttu jota työnnetään ulos jostakin kaupallisesta radiosta.”

Jostain syystä innostuin jo 2004 Kerry/Bush kamppailun aikoihin seuraamaan
Amerikan maan meininkiä maailman suurimman poliittisen blogin
http://dailykos.com/ jäsenenä ja keskustelijanakin. On selkeesti näyttäytynyt, miten pääosa sikäläisestä traditionaalisesta mediasta on toimii lähinnä poliittisen ja finanssivallan vedätyksen välineenä. Mutta sillä mantereella kuitenkin keskustellaan - löytyy vahvoja poikkeavia ääniä niin perinteisen median kuin jo merkittävässä keskusteluroolissa olevien blogiyhteisöjen piiristä.

”Tai että jos heitä ei olisi, vallan pitäisi heidät luoda/keksiä. Jotta
todellisuus sumentuisi.”

Joo - nää pitäisi keksiä, jollei niitä olisi. Voi olla vaan aika traagisiakin
seurauksia, kun laiskan/kyynisen/lahjotun/välinpitämättömän/tyhmän median
edustajat kirjoittavat johnpaulsonien kynällä sumennettua varjonäytelmää. Kun maailmanmenoa tulkitaan absurdin mediaverhon savumerkkien perusteella, niin ei ole ihme, että ruvetaan katselemaan toisia, kun maailma käsittämättömästi muuttuu: se on noitten vika. Mutta mediakööri se vaan huhkii päivittäin asettaakseen ja pakottaakseen maailmanmenon etukäteen päättämiinsä ja ennen kaikkea jo ennen käyttämiinsä medianarratiiveihin/-muotteihin. Ja sitten moralisoi perään ihmisten käyttäytymistä.

”Verhon takana istuu etninen vähemmistö/poliittinen -ismi”-
salaliittoteoretikkoihin, jotka eivät saa päähänsä, että moottorina toimii
useimmiten ahneus, eikä Mars-planeetalta kotoisin olevat humanoidit.”
:-)

Kiitos hyvästä ja rohkaisevasta kommentoinnista!
t. JJ

Henry Bjorklid

#8
Juu, minulla on kokemusta noista "yht'äkkiä säännöt muuttuu/muutumme maksullisiksi"-saiteista. Ehkä paras ikinä oli "the SDMB". Siinä oli vain yksi ihmeellinen piirre: kaikki kirjoitukset joutuivat ylläpitäjän omaisuudeksi, eli erään chicagolaisen lehden omaisuudeksi. Tätä ei kylläkään koskaan tietääkseni käytetty 'väärin'.
Tunnusomaisinta saitilla oli ehkä se, että väitti mitä tahansa, niin saattoi saada tyypillisen "Site?"-kysymyksen ja kun lähteen ilmoitti niin lähde pengottiin yleensä niin että höyhenet pöllysi jonka jälkeen se, mikä oli jäljellä läpivalaistiin röntgenillä. :-) Saitilla kirjoitteli siihen aikaan mitä moninaisempia asiantuntijoita. Sitten homma pantiin maksulliseksi ja moni ulkomaalainen, siis ei-amerikkalainen kirjoittaja jäi pois, jolloin siitä tuli tyypillinen "jenkki-boxi", tosin korkealaatuinen sellainen.
Toinen tapaus oli IIDB (sen vanha nimi), mutta siellä kävi "muutoksen tuulet", eli 'suuri puhdistus'.
Muistan erityisen hyvin erään vanhemman miehen, joka oli eläkeikään saakka työskennellyt USAn laivastossa radiokuuntelijana ja kääntäjänä. Hän puhui mm. arabiaa ja kirjoitti meille laajasti Lähi-idästä ja joutui tietysti aina todistamaan kaiken todeksi, koska toi esiin "sellaisia sivistyksiä, joihin ei oltu totuttu". Eräs toinen oli englantilainen, 'pelikentän toiselta laidalta', jonka tieto-taitona oli business-el'm' arabi-maissa. Itse asuin siihen aikaan Kirovin oblastissa ja kirjoittelin sieltä käsin. Yhtä-äkkiä jengiä alkoi katoamaan "sääntöjen rikkomisesta". Tämä koski nimenomaan lähi-idän kavereita. Muutamassa viikossa yli puolet moderaattoreista oli myös lähtenyt ja tylysti ilmoitettiin, että "sääntöjä on muutettu alkuperäistä missiota paremmin vastaaviksi". No, tämäkin saitti suli. Tänä päivänä molemmat saitit ovat toiminnassa ja suhteellisen normaaleja, mutta vanhat keskustelut ja linkit ovat poissa.
Tein erään jenkki-tiibetiläisen kaverin kanssa hakemiston jossa oli lueteltu kaikki, myös Daily Kos, vakavammin otettavat saitit, dokkarit jne. Hakemisto julkaistiin (pitkin hampain), mutta sekin hävisi sitten 'into the memory hole'-nimiseen paikkaan. ;-)

Minun kokemukseni näistä eri keskustelufoorumeista, joita on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana ehkä tusinan verran, on se, että foorumi alkaa olemaan varteenotettava tekijä tasan silloin kun vaaditaan ihmisiä todistamaan asia, eikä kaikenmaailman 911-truth-bla-bla-bla oikein enään viihdy. Maailma on tarpeeksi monimutkainen ilman heitäkin.
Heidän negatiivinen vaikutuksensa on siinä, että he ottavat joitakin todellisia faktoja, jotka liittävät salaliitto-liimalla yhteen, lisäävät hieman salaliitto-pippuria joukkoon ja lopuksi salalittokastiketta päälle. Pihvi on valmis, mutta seassa olevien oikeiden tietojen todenperäisyys on samalla saatettu naurunalaisiksi. Tätä tarkoitin huomautuksella että jos näitä salaliittoteorioiden keksijöitä, von Däniken-tyyppejä ei olisi olemassa, FSBn, CIAn yms. pitäisi keksiä sellaiset. Nimenomaan hämärtääkseen mitä verhon takana olevat henkilöt todellisuudessa touhuavat.

Tällaisen (911-tyypeistä vapaan), keskustelufoorumin tärkein anti olisi ehkä osoittaa kuinka pinnallista median yleinen touhu on. Ja varsinkin kuinka meille tarjotaan kaikkien lehtien kautta samanaikaisesti samaa valtiollista tiedotetta kun jossakin taas tapahtuu, tai saman uutistoimiston uutisia, ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä. Ja ihmiset uskovat että juttu on toimittajan kirjoittama, kun tämä on korkeintaan käännetty ja toimitustyö rajoittuu suunnilleen Google translatorin virheiden korjauksiin ja median päähuomio keskittyy mainosmyyntiin ja siihen, ettei jouduta jostakin syystä raastupaan.

Itse kirjoittelen nykyään, yhteisblogissa: http://provillage.wordpress.com
Tämä blogi ei käsittele lainkaan politiikkaa. Meillä on myös toinen juttu meneillään, mutta sitä alamme kehittämään vasta kesän jälkeen, riippuen siitä miten aikaa riittää.
No, Sinulla on minun s-postiosoite. :-)

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tämäpä oli kiinnostavaa keskustelua. Vetäydyn pohtimaan asiaa.
Sitä ennen kuitenkin esitän vienon pyynnön: lisää tällaista.

Toimituksen poiminnat