Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen) Kansan Sivistystyön Liiton Lähiradion taajuudella 100,3 MHz torstaisin klo 16:00 pääkaupunkiseudulla.

Pyssysillä poikki Atlantin (Sjöstedt)

 

Olkootpa se sitten vaikka Suomikonepistooli, mutta kovat ovat piipussa. Jutta Urpilainen sanoi että jo riittää. Nimittäin vivutus. Eurovaltioryhmän tukikassaa ei oteta SPV:n, erityistarkoitusmekanismin, amerikaksi Special Purpose Vehiclen peruspääomaksi. Tim Geithnerin tyrkyttämä uusi kerros lainaa/-valtuuksia tehostaisi hätäkassan sinne 2 biljoonan korkeuksiin. Sitten markkinamölinä vaimenisi.

Ja "talouselämä" pääsisi kiitämään globaaliradallaan, kvartaalivuosisadan kokemuksen pohjalta. Työt tehtäisiin latinalais-aasiassa ja tuotteet kulutettaisiin euro-amerikassa. Yhteenkuuluvuus konkretisoituisi ro-ro siltana, valokaapeli Controllina ja vihdoin saamis-velkomis-Sopimuspapereiden kerrostumisena. Ne ovat boikottiuhalla rangaistuskelpoisia markkinakurin turvaajia. Olivat jo 1100-luvulla Champagnen markkinapaikoilla kuten Troyesissa, Flanderin ja Lombardian välissä. Siellä pohjoispäässä oli se Brygge, jonka nimikkoluennon katollinen Timo Soini juuri piti Englannissa Hesarin mukaan. Britit toimittivat villaa laidunmailta (lampaat söivät talonpojat) kanaalin yli kudottavaksi, viimeisteltäväksi Firenzessä ja muuta.

No työtä vieroksuva luonne ja pakkoenglanti tekee netin avulla mahdolliseksi seurailla finanssien liikkeitä ihan päiväkohtaisesti eikä odotella Braudelia tai Marxia. Vaikka onhan tässä aikaa. Ilmoittaudu Sinäkin sydämenvaihtojonoon Kirurgin HUS oy tel. 09- 4321 tai jotain. Minä puolestani kinuan yhdenvertaisuusosaani ja hyvinvointivaltioseteliäni geeninvaihtoon. Saapi liukkaat öljyt -molempiin päihin. Että kuten piispattaremme huokaa Toivossa on hyvä elää.

Riemukas edistys uhkaa katketa. Havard ja Yale moninkertaistivat omat säätiönsä yritysvaltaus ja eteenpäin -myyntistrategioilla, raaka-ainefutuureilla, valuuttanvaihtohyrrillä -ja muulla. Matkimiskelpoista. Imitoijit tunnetaan kokardistaan, MBA. Heitä alakouluineen on kymmenin tuhansin. Koulutusinvestointi kannattaa. Pomokerros kasvaa kilvan toimistotornien kanssa (ja verstaiden sulkemisten kanssa, kotimainen haisee tarkastajahygieenikon nenään, anteeksi analysaattoriin).

No Euroopan jäärät tekevät tenän. Kriisi olisi mahdollisuus panna jenkeille hanttiin! Oireita viime vuosilta oli Berlusconin Fiat operaatio ja Alitalia operaatio. Ihan pimeätä musssolinismia! Mars oikeusistuimeen! Eikä Italiassa vieläkään saa ottaa/erottaa palkkatyöläistä johdannaisinstrumenttina, laskentaperusteena kysyntä/tarjonta-värähtelyt. Pöljät Pariisia myöten suojelevat paikallismurteita, ruokien nostalgia-aromeita ja muita kaupanesteitä!

Ihmiskunnan sielusta otellaan rahan varjolla. Paavi kävi valamassa uskoa Merkeliin näin sanoen "markkinoiden ei siedetä estää politiikan päättäjiä toimimasta ihmisten parhaaksi".  Eikä ed. paavi mobilisoinut taivaallisia sotajoukkoja Puolaan, jotta Thatcherin tokaisu "mikä yhteisö, muka" olisi tullut lihaksi. -Mutta muistaa pitää että jo edeltäjänsä Jimmyt Callaghan ja Carter olivat tuskastuneina irrottaneet otteensa sosiaalidemokratiasta.

Ellei kiristyspeli pääty kaksoistyrmäykseen, niin sekasorron jokainen päivä on voitto Euroopalle ja parhaimmistolle. Tappio diilereille Wall Streetilla ja Cityssä -sekä MBA taustapiruilleen Sanghaissa/Pekingissä. EuroJokeri voisi olla sallia kiinalaisostot Frankfurtin ja Pariisin ja Milanon pörsseissä.

G 20 kokoontuu marraskuussa Cannesiin Sarkozyn puheenjohdolla. Siihen mennessä monta temppumarkkinaa ja KonstiRahaMiljardia huojuu ja haihtuu. Vahinko vain että voi mennä se kuuluisa lapsikin pesuveden mukana. Itse olisin kahdenvaiheilla että hyvää vaiko pahaa. Niin ovat poliitikotkin lukuunottamatta Berlusconia, Schläebea ja Trichetiä. Nyt jos koskaan Euron pitää panna kampoihin markkinoiden ylivaltaa vastaan. Siksihän se oltiin perustettukin Herrat ajattelevat.


Jukka Sjöstedt

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat